La fiecare sfârșit de an, Oxygen Events propune mediului financiar-bancar și de afaceri unul dintre cele mai importante evenimente financiare ale anului cu sprijinul Băncii Transilvania, FNGCIMM, ARB, ACJSFB, LeoHR:

Lecții învățate in pandemie
Ce urmează?
9 decembrie, de la 9.30 la 12.30


O dezbatere la cald cu personalități ale scenei economice, antreprenoriale, bancare și financiare românești. Un tur al anului 2021 cat și previziuni pentru 2022.

Vă invit să participați la acest eveniment care va avea loc live online pe Pandemia Covid-19, cu toate consecinţele ei, este cea mai mare provocare a acestui secol. Dincolo de efectele devastatoare ale pandemiei, această provocare disruptivă a generat schimbări majore de paradigmă. Anul pandemic 2021 a creat un etalon mai exigent pentru reziliența ecosistemelor si a organizațiilor de pretutindeni.

Oamenii și au refăcut prioritățile cu accent pe prevenție și educație sanitară, companiile au învățat să se readapteze accelerând procesele de digitalizare, autoritățile au înțeles că a acționa reactiv nu reprezintă o soluție în fața unei crize de proporții. Acțiunea fiecăruia în lupta cu o catastrofă globală este esențială și reprezintă fundația unui succes la nivel comunitar. Niciodată nu vom fi pregătiți pentru toate luptele, dar cel puțin vom fi antrenați să intrăm în ele.

Pandemia a readus în atenție Omul, pe fiecare dintre noi. Până la urmă, nu pentru oameni s-a oprit economia?

Pandemia a avut un important rol în accelararea tranziției către digitalizare și sustenabilitate. Dincolo de provocările imediate, urgent a fi rezolvate (sanitare, financiare, sociale), criza pandemică a arătat vulnerabilitățile sistemice ale sistemelor economice și sociale. Tot pandemia ne-a pus în față oglinda inegalităților – inegalitatea accesului la educație. Școala online din România, cuplată cu „mallul” deschis non-stop, arată prioritățile noastre sociale. Pandemia ne-a aruncat, mult mai repede decât ne imaginam, în era Transformării Digitale. La nivel european, pandemia a fost despre solidaritate. Planul de redresare al UE aduce bani, dar, mai important decât atât, aduce transformări importante și reforme. Conștientizarea importanței digitalului și a investiției în tehnologie și inovare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice este iarăși ceva ce a fost amplificat de situația pandemică.

O lecție importantă este că trebuie să rămânem flexibili și să creștem capacitatea noastră – ca indivizi și ca profesioniști – de a ne adapta rapid unor astfel de evenimente, cu o evoluție impredictibilă. A adus și stress și uneori nesiguranță, dar pandemia ne-a adus mai aproape unii de alții, a adus mai multă omenie și apropiere. Până la urmă, pandemia este o lecție despre omenie, adaptabilitate, bucurie și speranță!

Voi, ce lecții ați învățat? Haideți la conferință, nu vă scoatem la „tablă”! Cu siguranță vă veți regăsi și propriile voastre lecții.

Vă puteți înregistra AICI.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro