Derapaje grave în activitatea profesorului de liceu concediat. Acesta făcea propagandă antivaccinistă în rândul elevilor la cursuri dar îi și amenința, lăudându-se că are numărul lui Șoșoacă și le poate crea un scandal cu aceasta.

Augustin Cezar Vieru, profesor de științe sociale, are un istoric tumultos. Cu patru ani în urmă, acesta a condamnat avortul la şcoală şi le arăta elevelor la ore filme cu avorturi pentru a le educa, potrivit România TV.

O elevă s-a arătat deranjată de faptul că profesorul dădea mesaje la ore nepotrivite. „Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje că nu-mi pasă ce spuneți”, a spus ea.

Profesorul a făcut declaraţii şocante pe grupul cu elevii. „Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa. Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, le-a spus el adolescenţilor.

Mama unui elev a scris: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.

Ceilalţi profesori de la liceul respectiv au confirmat comportamentul lipsit de tact al cadrului didactic. „El ne-a fluturat în față, agresiv, niște pseudo-dovezi că vaccinarea ne face rău. A făcut asta și cu părinții, și cu elevii. Este treaba fiecăruia dacă se vaccinează, dar hai să respectăm ce alege fiecare om pentru el. Domnul profesor a făcut lucrurile în așa fel că ne-a speriat pe toți”, a spus, sub anonimat, pentru ReporterIS, o profesoară din școală.

Profesorul i-a ameninţat pe elevi în repetate rânduri că îi ascultă la curs sau că îi lasă corijenţi dacă părăsesc grupul făcut pe o reţea socială. „GRUPUL L-AM FĂCUT EU, NU E OPȚIONAL, E OBLIGATORIU. CINE A IEȘIT VA FI ASCULTAT LA LECȚIE. CORIGENȚA ÎL PAȘTE. EEEE, LASĂ CĂ LE ARĂT EU!”, a scris el.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro