Anunț surprinzător din partea Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, precizează România TV. Corpul de control al Ministrului Educaţiei va fi trimis la toate unităţile de învăţământ și școlile unde rata de vaccinare înregistrează o creștere spectaculoasă.

În completarea acestei decizii care pune presiune și mai mare pe profesori, Sorin Cîmpeanu adaugă: ”Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări”, a transmis ministrul. Lăsând să se înțeleagă că, practic, îi suspectează pe unii profesori de încălcarea legii.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la TVR 1, că procentul de 54% şcoli cu rată de vaccinare de peste 60% comunicat de către el este de vinerea trecută.  ”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul, cu precizarea că statisticile îi includ şi pe cei cu o singură doză.

,,Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul.  Acesta a precizat că numărul total al unităţilor care vor începe şcoala fizic luni va fi centralizat sâmbătă dimineaţă.

Autorităţile au decis ca reluarea cursurilor să se poată face în format fizic doar în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția: ‘Vaccinarea personalului din învățământ nu este suficientă’

Vaccinarea personalului din învățământ nu este suficientă, atrag atenția reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Ei cer un algoritm care să conțină mai mulți factori în funcție de care să se decidă reluarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro