Clanul Cămătaru, prin intermediul companiei pe care o deține Eva Healthcare SRL, va furniza teste de salivă în școli, în urma câștigării licitației organizate pentru găsirea unui furnizor, potrivit Observatorul Prahovean.

În spatele firmei Eva Healthcare se află clanul lui Sile Cămătaru, unul dintre cele mai de temut clanuri de interlopi din țară, potrivit Observatorul Prahovean. Firma în cauză se va ocupa de 1 milion de teste de salivă, din cele 9 milioane aferente primului lot.

Până la finele acestei săptămâni, trebuie finalizate licitațiile și pentru loturile 2 și 3. În total, 70 de milioane de teste de salivă, achiziția fiind estimată la 1.050.000.000 lei, fără TVA.

Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, le va furniza o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei. Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice. Mai exact, cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, scrie Edupedu.ro.

Cea din urmă firmă, fostă EvaTech Electronic, apare în investigația jurnaliștilor de la RISE Project legată de traficanții de măști de protecție, „În bârlogul traficanților de măști”, potrivit Observatorul Prahovean.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro