Facebook anunță că renunță la sistemul de recunoaștere facială, deși până la acest moment a scanat miliarde de chipuri din toată lumea. Motivul este reprezentat de îngrijorărire tot mai mari ale utilizatorilor şi autorităţilor de reglementare privind respectarea dreptului la viaţa privată, potrivit România Tv.

Facebook, a cărei companie-mamă se numeşte acum Meta, a anunțat că va şterge formatele individuale de recunoaştere facială pentru peste un miliard de oameni, ca urmare a acestei schimbări.

Compania a adus la cunoștința publicului, într-o postare pe blog, că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnici ai Facebook, sau peste 600 de milioane de conturi, au optat pentru utilizarea tehnologiei de recunoaştere a feţei. Facebook nu va mai recunoaşte automat feţele oamenilor în fotografii sau videoclipuri, se spune în postarea preluată de BBC.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro