Se pare că școlile vor depinde din nou de rata de infectare înregistrată în fiecare localitate. Astfel, prezența fizică a elevilor în școală va fi în funcție de rata de infectare din localitatea respectivă.

Şcolile şi grădiniţele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie.

Este una dintre prevederile noului prim ministru desemnat Nicolae Ciucă, potrivit România TV. Pentru Ministru al Educației este propus tot Sorin Cîmpeanu, cel care a ocupat funcția și până acum.

Astfel, școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă.

Potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, „în situația în care incidența cumulată la 14 zile la nivel național este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se vor adopta măsuri de relaxare ce vor permite reluarea unor activități și creșterea numărului de participanți la acestea, astfel:

a) Reluarea activităților care impun prezența fizică în unitățile de învățământ și desfășurarea acestora în conformitate cu scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.

Captură de ecran din 2021 10 31 la 07.27.01

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro