După controversa care s-a iscat pentru că elevii de la școlile de stat au intrat de astăzi în vacanță forțată, iar cei de la școlile private au făcut orele cu prezență fizică, autptitățile au explicat că este vorba despre o eroare iar astăzi Guvernul a dat noi dispoziții astfel încât să se suspende prezența fizică în cazul școlilor și grădinițelor private. Acestea vor putea face în continuare școală online în această perioade, nefiind obligate să intre în vacanță, la fel ca școlile de stat.

Numai că, potrivit edupedu.ro, la mai bine de 6 ore de la anunțarea dispozițiilor, acestea nu apăreau publicate în Monitorul Oficial. De aceea, elevii de la școlile și grădinițele private vor merge și mâine la școală, cu prezență fizică!

„Având în vedere că până la această ora nu am primit ordinul de ministru, mâine vom fi deschiși și vom funcționa program normal cu prezență fizică. Zi frumoasă!”, se arată într-unul din mesajele primite de părinți de la școlile și grădinițele private.

Edupedu.ro a semnalat în premieră faptul că școlile private puteau, din punct de vedere legal, să rămână deschise și să primească elevi cu prezență fizică, deși oficialii au anunțat că din cauza pandemiei se închid toate școlile, private și de stat. Mai exact, este vorba de Hotărârea de Guvern 1.130 de vineri, cea care transpunea măsurile din Hotărârea 91 a CNSU, și care prevedea, la articolul 10, alineatul 3:

În cadrul unităților/instituțiilor de învățământ sunt permise activitățile didactice și alte activități specifice, precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro