Raed Arafat, șeful DSU, a făcut declarații de presă după ce noile restricții au apărut în Monitorul Oficial. Cu această ocazie, arafat a clarificat anumite măsuri valabile începând de astăzi.

Iată câteva dintre declarațiile lui Raed Arafat:

,,În primul rând, în centrele comerciale nu veți găsi cuvântul mall nicăieri, pentru că nu există mall în legislație, există centre comerciale, așa că dacă ne referim la mall ne vom referi sub această titulatură. Au existat și în Hotărârea trecută, la Art. 6, al. 3, dacă nu mă înșel, dar din cauza acestor aspecte juridice erau încadrate într-o categorie care trebuie să fie cu 50% din persoane, numai că nu putem să vedem la mall cum intră 50% sau 100%. Noi avem intrarea la mall controlată prin certificatul verde, vaccinare sau trecere prin boală. Astfel, a fost corectată această situație.

(...) Se va permite accesul prin excepție în centrele și parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin și numai dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire din mall, adică se va putea intra la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat astfel: se intră, se vaccinează, se iese din mall.

Mai e o excepție pentru centrele, pentru mall-urile, care au în ele servicii publice administrative, cum sunt de exemplu pașapoartele. Acolo se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la centrul de pașapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului.

Referitor la accesul la alte magazine, cu excepția celor alimentare. Deci, atenție, în mall, la magazinele alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală. În afara mall-ului, se poate intra la magazinele alimentare, la centrele care vând alimente, doar cu masca, deci respectând normele sanitare.

La orice alt magazin sau operator economic care comercializează alte produse, aici exceptăm farmaciile, acolo se intră cu certificatul verde. Deci magazinele care sunt pe șosele, pe Calea Victoriei, în afara celor alimentare, se intră doar cu certificatul verde”, a declarat Raed Arafat.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro