Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a sunat personal o doamnă profesoară din Tecuci pentru a o felicita după ce a predat copiilor o lecție despre beneficiile vaccinării. Profesoara susține că în urma lecției a primit jigniri și amenințări cu moartea. 

Ministrul Educației a sunat-o însă personal pentru a o felicita și încuraja, declarând că: 

"A avut o atitudine, așa cum doresc să aibă toți dascălii din România".

Profesoara a mărturisit, potrivit Antena 3, că s-a simţit ca "Moş Ion Roată" când a fost pupat de domnitorul ţării, acolo unde fusese scuipat de boier.

Intervenţia ministrului a venit după ce profesoara din Tecuci a devenit victima unui val de mesaje pline de ură, pe reţelele sociale.

"Am avut o discuţie cu doamna profesor Florentina Golea, căreia i-am spus că o apreciez şi are toată admiraţia mea, pentru modul corect în care înţelege să îşi facă datoria de dascăl. I-am oferit inclusiv sprijin şi asistenţă în cazul în care va dori să depună o plângere, însă doamna profesor a avut o atitudine aşa cum îmi doresc să aibă toţi dascălii din România, motiv pentru care, Ministerul Educaţiei o va susţine în toate demersurile. De asfel de oameni avem nevoie în Educaţie. Din fericire sunt mulţi colegi ai doamnei Golea care au aceeaşi abordare şi care vor benefcia de recunoaşterea Ministerului Educaţiei pentru acest lucru. 

Este o vacanță de două săptămâni pentru elevii din gimnaziu și pentru cei din liceu, o vacanță suplimentară și de doar o săptămână vacanță suplimentară pentru cei din învățământul primar și din grădinițele de stat, care oricum aveau o săptămână de vacanță. Cele două săptămâni vor fi recuperate, fără a se înregistra nicio zi de pierdere, din perspectiva perioadei cursurilor, în școlile și grădinițele din învățământul de stat

(...) Conform articolului 81, din hotărârea CNSU, se suspendă prezenţa fizică în şcolile şi grădinţele private. Se suspendă prezenţa fizică, înseamnă că şcolile şi grădiniţele private pot organiza vacanţă sau cursuri online", a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro