Foto: Profimedia Images

Ieri a avut loc o tragedia în lumea filmului. Cunoscutul actor Alec Baldwin a împușcat-o fără intenție dar mortal pe directoarea sa de imagine și l-a rănit pe regizorul filmului "Rust", cu o armă de recuzită. Actorul a primit arma cu indicația că este sigură, relatează BBC.

BBC relatează că Dave Halls, regizor secund în proiectul filmului ,,Rust", i-a înmânat pistolul lui Alec Baldwin, precizându-i că este "Cold gun" (ceea ce înseamnă armă rece, neîncărcată). Prin această menționare, Halls i-a semnalat lui Baldwin că arma nu are muniție.

Aceste detalii sunt arătate în documentele depuse în instanță și citate de BBC.

Regizorul secund Dave Halls a susținut că nu știa că arma este încărcată și de aceea a precizat ferm că este sigură.

Proiectilul tras din pistolul folosit de actorul Alec Baldwin a nimerit-o în piept pe Halyna Hutchins, directoarea de imagine, o persoană cu o carieră în ascensiune, considerată extrem de talentată în branșa sa. În spatele lui Hutchins se afla regizorul Joel Souza, care a fost de asemenea rănit la umăr. Acesta a fost transportat la spital imediat și i s-au acordat îngrijiri medicale.

Alec Baldwin a fost interogat de poliție după incident, fiind lăsat să plece și nefiind încă pus sub acuzare.

"Cuvintele nu pot transmite șocul și tristețea în ceea ce privește tragicul accident care a ucis-o pe Halyna Hutchins, soție, mamă și colega noastră profund admirată. Inima mea este sfâșiată de durere pentru soțul și fiul ei și pentru toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o pe Halyna", a transmis actorul de 63 de ani în declarația postată pe Twitter.

BBC precizează că a obținut un document care arată ce membri ai echipei de producție erau programați să fie prezenți la filmări în ziua fatală.

Pe listă figurează armurierul șef, persoana responsabilă cu verificarea armelor de foc folosite în scenele filmului. Este vorba de Hannah Gutierrez Reed, o femeie de aproximativ 20 de ani, care a îndeplinit recent, pentru prima dată, aceste atribuții, menționează LA Times.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro