Direcția de Sănătate Publică Ilfov a emis o recomandare către absolut toate școlile din județ de a trece în sistemul online.Recomandarea fermă din parte DSP vine după ce rata de infectare din județul Ilfov a trecut de 15 la mia de locuitori!

Potrivit surselor G4media, DSP va trimite adrese către toate școlile, astfel încât până la finalul săptămânii să ajungă la trecerea școlilor în format online și nici o instituție de învățământ să nu mai funcționeze cu prezență fizică!

Potrivit surselor citate, Direcția de Sănătate Publică ar fi solicitat inclusiv carantinarea întregului județ, însă prefectul Daniel Zamfir (PNL) s-ar opune pe motiv că numeroși locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă. Județul Ilfov încercuiește practic Bucureștiul.

La ora 10.46 ședința s-a încheiat. Autoritățile nu au reușit să ajungă la un punct de vedere comun. Din acest motiv, s-a renunțat pe moment la varianta carantinării întregului județ.

Direcția de Sănătate Publică menține propunerea de a trece toate școlile din județ în sistem online. Potrivit surselor G4Media.ro, autoritățile trimit adrese către institutuțiile de învățământ, astfel încât până la finalul săptămânii să ajungă la trecerea școlilor în format online.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro