Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară la Digi 24 că vor începe controalele și sancțiunile în școli, chiar de astăzi.

Echipele de control vor intra pur și simplu în câte o clasă, pe care o va controla.

Se va verifica dacă normele de protecție sanitară sunt respectate și la nevoie se vor utiliza teste rapide antigen. Sunt acele teste pentru care părinții au completat formulare pentru a-și da sau nu acordul. Testele cu salivă nu au ajuns nici acum în școli și încă se pregătește licitația pentru ele.

noriel.ro%20

Iată câteva dintre declarațiile Ministrului Educației:


„Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala. Şcoala este o activitate esenţială. Şcoala stă la baza tuturor lucrurilor. Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni”, a susţinut el.

noriel.ro%20

Ministrul Cîmpeanu a reluat apelul către părinţi să nu îşi trimită copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome specifice noului coronavirus.

Cîmpeanu a susţinut că părinţii care se tem să îşi mai trimită copiii la şcoală „pot face ceva într-adevăr util pentru ai lor copii, pot să se vaccineze, şi părinţii şi bunicii şi atunci vor contribui la siguranţa elevilor”.

lensa.ro


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro