UPDATE: Primarul Bucureștiului a comentat situația spunând că nu este nimic adevărat și că totul a fost din cauza unei erori umane.

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum” a declarat Primarului General al Capitalei Nicușor Dan.

Știrea inițială:

Nicușor Dan, Primarul general al capitalei, taie voucherele acordate proaspetelor mămici imediat după naștere, ca un ajutor pentru creșterea copilului dar și un stimulent pentru creșterea natalității, potrivit Antena 3.

Suma ajungea pentru femeile din București la valoarea de 2500 lei, fiind de un real ajutor pentru o tânără familie cu un nou născut.

Primarul Capitalei a decis să taie acești bani începând cu data de 13 septembrie.Cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. *Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul afișat pe site-ul DGAS.

Sursa foto: Nicusor Dan facebook

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro