În cel puțin 9 localităţi școlile se închid înainte de a se dechide pe 13 septembrie, deoarece rata de infectare a depăşit 6 la mie. Elevii de la aceste școli vor începe şcoala direct în online. Alte 7 localităţi au trecut deja de rata de infectare de 5 la mie și cel mai probabil se vor închide de asemenea, înainte de deschiderea noului an școlar.

Este vorba despre două localități din județul Arad, una din Dolj, cinci din Satu-Mare și una din Sălaj.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, anticipa cu câteva săptămâni înainte că Bucureştiul va trece în online în luna octombrie și iată cum ceea ce a prevestit începe să devină realitate!

Iată câteva exemple, conform Romania Tv:
  • Comuna Bătărci din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,06 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,14%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Cămărzana din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 9,04 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 1,02%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Gherța Mică din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 7,42 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 2,47%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Turț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,37 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,95%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Târșolț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 9,15 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,26%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Șimișna din județul Sălaj are o rată de incidență de 6,82 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 19,89%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Localități care au trecut de rata de incidență 5/1.000 de locuitori cu noul coronavirus la o mie de localnici:
  • Comuna Zărand din județul Arad are o rată de incidență de 5,58 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021).
  • Comuna Lupac din județul Caraș-Severin are o rată de incidență de 5,36 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Mărgău din județul Cluj are o rată de incidență de 5,6 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Bixad din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,85 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Călinești-Oaș din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,05 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Beuca din județul Teleorman are o rată de incidență de 5,74 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Secaș din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
 • foto Romania Tv

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro