Anunțul a fost făcut de prefectul capitalei Alin Stoica. Prefectul a declarat pentru News.ro că se pregătesc noi reguli ce vor fi adoptate în ședința de marți sau miercuri, a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție, pe o distanță de 50 de metri în jurul fiecărei școli.

Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala.

Şedinţa va fi marţi sau miercuri”, a afirmat Alin Stoica, duminică pentru News.ro.

Având în vedere evoluția ultimelor cifre, este de așteptat astfel ca pe lângă obligativitatea purtării măștii, să fie anunțate în ultimul moment și alte reguli noi.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estima că la jumătatea lunii septembrie, în România se vor înregistra peste 2.000 de cazuri zilnice. 

„Nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

CONFERINȚĂ SORIN CÎMPEANU: Cum se deschid școlile, regulile noi și procedura în cazul în care apare un caz de infectare într-o clasă

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro