Prognoza meteo publicată azi de Administrația Națională de Meteorologie pentru luna Septembrie ne arată că temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în intervalul 1-15 septembrie.

Prima săptămână din luna septembrie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

A doua săptămână din luna septembrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-estul teritoriului.Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

A treia săptămână din luna septembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

A patra săptămână din luna septembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro