Ministerul Sătătății, prin intermediul doamnei Ministru Ioana Mihăilă a făcut în ultima perioadă două anunțuri care duc către aceeași concluzie: anumite școli, nu se știe exact câte și care anume, vor fi obligate să cumpere anumite tipuri de măști.

Primul anunț al Ministrului Sănătății a avut loc acum câteva zile, când a comunicat că măștile textile sunt interzise în școli, iar elevii și cadrele medicale sunt obligate să utilizeze un anumit tip de măști, cele de uz medical.

Al doilea anunț, foarte proaspăt, comunică faptul că, se pare, statul nu va putea asigura măști pentru toate școlile și acestea trebuie să fie pregătite să achiziționeze.

“Există măşti care pot fi distribuite, e nevoie însă să modificăm câteva elemente din cadrul legal pentru a putea permite să le distribuim către copii. Vom face tot efortul pentru ca şcolile să poată să pună la dispoziţie măcar pentru cazuri selectate şi măşti gratuite. Nu ştim de când vom putea să reglementăm aşa încât să putem să le distribuim, nu ştim dacă vom reuşi să acoperim în timp util până când începe şcoala cu măşti toate şcolile”, a spus Ioana Mihăilă, potrivit b1tv.ro.

bestseller.ro%20

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a subliniat importanţa vaccinării copiilor, în condiţiile în care varianta Delta a noului coronavirus are un grad de contagiozitate mult mai mare decât cea anterioară.

„Ne-am asumat mentinerea invatamantului cu prezenta fizica cat mai mult timp posibil. Asta inseamna pana cand incidenta se mentine sub 6 la mia de locuitori. Cand se depaseste, avem doua scenarii: invatamant online sau hibrid, adica cei vaccinati sau trecuti prin boala sa mearga la scoala, iar cei nevaccinati si netrecuti prin boala sa treaca in online.

Ultima șansă să descoperi noutățile de la Meli Melo AICI și să te bucuri de o EXTRA reducere de 20% la produsele marcate + Retur GRATUIT. Pentru a beneficia de aceasta reducere trebuie sa folosesti codul: extra20 la finalizarea comenzii.

Ioana Mihăilă, anunţ important pentru elevi şi părinţi: „Vor fi permise doar măştile de uz medical, nu şi cele textile”
Suplimentar fata de anul anterior, mastile folosite de elevi si studenti trebuie sa fie masti de uz medical, nu se mai permit mastile din material textil. Luam aceasta decizie pentru ca ratele de infectare si spitalizare in randul copiilor sunt ingrijoratoare, atat in Romania cat si in alte tari.”, a spus Ioana Mihăilă.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a spus că Ministerul, prin inspectoratele şcolare, are în fiecare unitate de învăţământ câte o persoană de legătură cu părinţii, pentru a le răspunde tuturor întrebărilor.

sofiline.ro

„Ceremonia de deschidere va avea o durata de maximum o ora si jumatate. Apreciez deschiderea primului ministru si a celorlalti ministri cu care colaboram. Ma adresez inspectorilor scolari pentru a le solicita atentie maxima la respectarea tuturor masurilor de protectie. Avem o lista cu persoanele desemnate in fiecare scoala pentru a oferi raspunsuri tuturor parintilor care au inca semne de intrebare. Aceasta actiune a inceput deja in aceasta saptamana, iar parintii se vor putea exprima in formularele/chestionarele legate de vaccinarea sau trecerea prin boala a copiilor. Daca copiii au trecut prin boala, nu se mai merge mai departe, daca nu si nici nu au fost vaccinati, se trece la cererea acordului parintilor pentru vaccinarea copiilor.

Vin de la o intalnire cu reprezentantii elevilor, care au transmis ca scenariul hibrid a produs mari pierderi de materie, astfel incat am vrea sa facem tot posibilul pentru a nu se ajunge acolo.

Lucram la propuneri pentru un ordin de ministru in acest sens, care este de mare interes, pentru ca sunt 3 milioane de copii. Ce ar putea simplifica foarte mult ar fi sa mergem pe doua scenarii: peste 6 la mie se intra in online, pana in 6 la mie, se fac cursurile cu prezenta fizica.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

magazintraditional.ro%20

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro