Bărbatul, care după ce a săvârșit asupra soției sale fapta oribilă, a dispărut timp de 4 zile, a fost prins de polițiști într-un service auto și reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, a fost adus în fața magistraților și s-a emis mandat de arestare preventivă pe numele său, pentru 30 de zile.

Soția sa este în aceeași măsură și victima sistemului, la care a apelat în nenumărate rânduri, în urma violențelor soțului său. Din păcate, până la urmă s-a ajuns la acest deznodământ trist, iar educatoarea de 48 de ani a fost găsită fără suflare în locuința sa.

Între timp arma suspectului a fost găsită în mașină la acesta, după arestarea sa. Analizele urmelor de sânge de pe arma albă au demonstrat că acestea aparțin educatoarei.

Avocata presupusului criminal spune că bărbatul va fi supus unei expertize medico psihiatrice pentru a se afla dacă sănătatea psihică îi este afectată.

„În fața organelor de cercetar penală, cât și în fața instanței, inculpatul Faur Valentin s-a prevalat de dreptul la tăcere, de dreptul de a nu da nicio declarație. Ce vă pot spune este că împotriva acestuia s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, începând cu data de 17 august 2021 până la 15 septembrie 2021. Din discuțiile cu acesta, mi-a creat convingerea că ridică semne de întrebare cu privire la starea sănătății psihice, însă o expertiză medico psihiatrică în acest caz va elucida și acest aspect.

Spunea că este supărat. Întrebat fiind de ce este supărat acesta spunea că de situația în care s-a ajuns, declara că au fost probleme de natură conflictuală în familie, au fost emise mai multe ordine de restricție împotriva clientului meu, însă victima și le-a retras. Nu cunoaște motivele pentru care aceasta a renunțat la ordinele de protecție. Era gelos. Spunea că insista să se împace, însă aceasta refuza vehement orice dialog, motivat de faptul că aduce mai puțini bani în casă.

Nu știm dacă dumnealui a săvârșit această crimă, dar cert este că avea cheile de la imobil, a intrat cu acordul soției.”

Întrebată dacă bărbatul regretă fapta pentru care este acuzat, avocata a precizat că acesta ”regretă situația în care se află.”

Când a fost adus în fața magistraților din București, Faur Valentin a avut o atitudine nervoasă, pe care încerca să și-o controleze cu greu. Iată declarația sa:

Faur Valentin, soțul educatoarei, primele declarații: “Era de o răutate ieșită din comun. Drac cu chip de înger. Nu accepta sub nicio formă împăcarea. I-am zis că ne am putea foarte ușor găși eu pe cineva și tu pe altcineva, dar mai tărziu vom regreta amândoi. Am luptat pentru ea și cele doua fete și nu am vrut să de destrame căsnicia în ciuda caracterului.

Mă și bătea, uitați, am o zgârietură de la unghiile ei, mă bătea și mă făcea jegos. Mereu am bănuit o că daca nu dorea să se împace cu mine avea pe altcineva.

Eu i-am găsit locul de munca la grădiniță prin intermediul surorii mele. Eram afectat pentru că solicita numeroase ordine de protecție iar eu eram alungat trei luni din casa mea, timp în care nu puteam să mi văd fetele și ea făcea ce voia ea.

Am îmbrâncit-o, dar palma nu am ridicat o la ea niciodată, dimpotrivă, ea sarea la bătaie.

Tipa mereu, zbiera și din jegos nu mă scotea, așa, intre ghilimele jegos. M-am lașat pe mine și am luat mereu pentru ele haine de firma, adidași de firma, trotineta electrica. Eu sunt jurist de profesie și în ultima vreme lucram la firma de mâncare” a fost declarația criminalului, în sala de judecată, potrivit Antena 3.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro