Sorin Cîmpeanu, actualul Ministru al Educației, a demisionat din Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea și George Maior! Gestul lui Sorin Cîmpeanu vine în urma unui scandal cu Remus Pricopie, președinte ASSN și rector SNSPA.

Demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost anunțată într-un interviu publicat astăzi pe site-ul dcnews.ro!

Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) a fost înființată de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul șef SRI George Maior, iar Sorin Cîmpeanu a fost membru titular. Decizia de demisie a venit după un scandal între Sorin Cîmpeanu și fostul Ministru al Educației Remus Pricopie, actual rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale.

Sorin Cîmpeanu îi scrie lui Remus Pricopie în cererea de Demisie că pleacă din instituția „pe care cu dezonoare o conduceți”.

„În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund. (…) Am văzut chiar de la colegi unele atacuri. (…) (Pricopie – n.r.) este un personaj asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat. Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa”, a declarat Cîmpeanu la DC News.

pricopie cimpeanu assn 768x885
Sursa foto DCnews.ro

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro