Dan Barna a făcut declarații în legătură cu noile măsuri sanitare. Astfel, oameniiar putea să intre în curând la mall, în weekend, numai dacă sunt vaccinați, aceasta fiind una dintre măsurile luate în calcul de Guvern pentru a grăbi imunizarea populației.

Pe lângă faptul că românii nu vor mai putea merge la mall dacă nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, pentru a stimula astfel populația să se imunizeze, cei din coaliție au de gând să organizeze loterii și tombole pentru mediul rural, sperând astfel că vor convinge cât mai mulți oameni de la țară să se imunizeze.

Declarație Dan Barna: ,,Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect.

Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vacinare.

Mersul la mall în weekend, de pildă, să fie condiționat de vaccinare.

Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze.

Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat, vineri, vicepremierul USR PLUS Dan Barna.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro