La ședința de Guvern condusă de prim-ministru Florin Cîțu, a participat pentru prima oară Președintele Klaus Iohannis. Guvernul și-a asumat programul ,,România Educată".

În timpul ședinței, Iohannis a luat cuvântul și a explicat că programul se bucură de un buget imens, de aproximativ 3,8 miliarde de euro și că scopul principalș este de a combate abandonul școlar și analfabetismul funcțional.

Președintele a spus ca prin programul ,,România Educată" se vor:

- asigura competențele digitale de bază, atât pentru elevi cât și pentru profesori.
- dezvolta opțiunile pentru învățământul profesional
- creșterea numărului de absolvenți de studii superioare

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu:
,,E prima oară când nu putem reclama resursa financiară, avem însă o problemă cu resursa umană, profesorii.

,,Profesorii pregătiți constituie o problemă".

Sorin Câmpeanu susține că trebuie formați astfel încât să poată fi în stare să utilizeze resursele performante.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro