Autoritățile italiene oferă până la 28.000 de euro persoanelor cu vârste de până la 40 de ani, care vor să se mute în sate cu puțini locuitori, din Italia.

Este vorba mai exact de regiunea Calabria, iar suma de bani se oferă în tranșe, pe o perioadă de maximum trei ani, persoanelor care doresc să se mute în sate cu până la 2.000 de locuitori, relatează CNN.

Iată condițiile necesare pentru a obține fondurile:

- noii rezidenți trebuie să se oblige să pornească o mică afacere, fie de la zero, fie prin preluarea ofertelor în domeniile căutate de municipalități
- trebuie să își stabilească rezidența acolo în maxim 90 de zile după aprobara cererii
- să aibă vârsta de cel mult 40 de ani

Autoriățile speră ca, prin aceste măsuri, să reducă declinul demografic și îmbătrânirea populației din aceste localități, dar și să atragă tineri activi și dornici de muncă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro