Un caz petrecut la Botoșani a fost dat ca exemplu public, chiar de Poliția Română. Este vorba despre un om al străzii, în vârstă de 53 de ani, care obișnuia să caute prin gunoaie.

În data de 13 iulie, omul a găsit într-un tomberon un portofel cu bani, mai exact cu suma de 20.000 de lei.

Omul străzii, fără a sta pe gânduri, a luat imediat un taxi de teama de a nu fi jefuit, pe care l-a plătit din puținii săi bani și a mers direct la sediul Poliției. Acolo a predat întreaga sumă și a declarat exact ce s-a întâmplat.

Povestea bărbatului a fost făcută publică pe pagina de Facebook - Atentie Politia Botosani.

"Un om al străzii a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus direct la poliție. Bărbatul și-a plătit singur taxiul cu care a venit la poliție. Îi era frică să meargă pe jos cu o sumă atât de mare asupra lui.

In ziua de 13 iulie 2021, un bărbat de 53 de ani, din comuna Hănești, a găsit într-un container de depozitare a deșeurilor menajere, din municipiul Botoșani, zona Pacea, peste 20.000 de lei.

Bărbatul a venit la sediul IPJ Botoșani, unde a predat polițiștilor suma găsită.

Un astfel de comportament este lăudabil, mai ales că bărbatul respectiv face parte din categoria celor fără adăpost, iar în momentul în care a intrat în posesia banilor, s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul politiei.

Reamintim că însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune dacă bunul nu este predat poliției în termen de 10 zile și se pedepsește cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amendă", se arată în postarea de pe Facebook.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro