Persoanele aflate acum în vacanţă în Grecia, nevaccinate, au nevoie de test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, la întoarcerea în România. De luni va fi aplicată noua regulă, după ce aseară Comitetul pentru Situații de Urgență a introdus Grecia pe lista țarilor galbene.

De asemenea, Spania şi Portugalia sunt acum pe lista țărilor roșii.

La întoarcerea în țara noastră, copiii peste 3 ani vor trebui să intre în carantină, chiar dacă părinții sunt vaccinați.

”Sunt mii de plecări în perioada următoare și nu toată lumea a reușit să se vaccineze. Această hotărâre a dat planurile peste cap a mii de turiști. Sunt foarte multe rezervări în care nu era această regulă și foarte mulți turiști nu și-au luat cu posibilitate de anulare sau rambursare, așa cum îi sfătuim noi.

Gândiți-vă că, în funcție de țară, prețurile (testelor, n.r) pornesc de la 80-100 euro. De exemplu în Grecia, unde un pachet mediu este de 300 de euro și vorbim de o familie cu doi copii, practic se dublează costul vacanței. Este extrem de greu, mai ales că pe lista roșie sunt foarte multe țări preferate de români, precum Cipru, Spania, și acum Grecia, pe această nouă listă, practic se reduc de la zi la zi condițiile de călătorie”, a povestit Roxana Ilinca, manager agenție de turism, la Antena 3.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro