Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii care au dat anul acesta Evaluarea Națională și intră în clasa a IX-a, nu vor mai da BAC-ul ca până acum ci altfel!

Ei vor fi practic prima generație care va da Bacalaureatul după noua metodă, cu toate că sunt totodată și prima generație de elevi care, de la intrarea în clasa pregătitoare până la a VIII-a, a învățat pe un curriculum bazat pe competențe și nu va avea Bacalaureat bazat pe competențe, la finalul liceului, în anul 2025.

Este vorba de un număr de 123.122 de elevi.

"Cel mai devreme se va intra pe acest sistem din septembrie 2022, dacă legea va fi adoptată în timp util, și atunci din septembrie 2022 vor urma patru ani de liceu și de abia la finalul celor patru ani de liceu va fi acest Bacalaureat care să fie bazat pe competențe", a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi 24.

În continuarea discuției de la Digi 24, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că a făcut un experiment și a cerut încă două evaluări ale unor lucrări cu note contestate la Bacalaureat. A primit, în unele cazuri, note diferite de la fiecare comisie în parte. Adică nu mai puțin de patru evaluări pe aceeași lucrare, cu patru note diferite, a afirmat Ministrul Educației.

"Am făcut un exercițiu și, pe lângă media inițială, pe lângă nota din contestație, am mai cerut o reevaluare în centrul de examen și apoi a patra la centrul național de examinare, să fie făcută de cei care au creat subiectele și baremurile". Concluziile au fost "Triste, patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații. Nu sunt multe, dar faptul că sunt este un semnal de alarmă, grav, foarte grav". a spus Cîmpeanu.

La peste 40 de licee din țară, niciun absolvent nu a luat Bacalaureatul 2021.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro