Spania va impune noi restricții, după ce a avut loc o explozie de infectări în ultima vreme, de data aceasta cu tulpina Delta. Iată că valul patru al pandemiei apare deja în destinațiile de vacanță. Mallorca este una dintre ele, unde situația este gravă. Specialiștii avertizează că tulpina Delta va deveni în curând predominantă şi la noi în ţară.

”Nu putem exclude ca situația să scape de sub control. Nu este de vină doar distracția în cluburile de noapte, de vină sunt şi călătoriile, știm cazul Mallorca, dar sunt și altele”, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias.

Autoritățile din Catalonia au decis să reimpună restricții pentru a stopa creșterea cazurilor înregistrate în ultimele zile. În plin sezon de vacanță, discotecile și alte locuri de divertisment în spații închise se vor închide de la sfârșitul acestei săptămâni.

Şi autoritățile din Navarra au anunțat că vor închide cluburile.

Va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro