Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că va exista susținere și un buget serios pentru învățământul dual și profesional, pe care le consideră ,,cea mai bună formă de organizare".

Ministrul a invitat la o schimbare de mentalitate în privința învățământului dual, menționând că tinerii care vor alege o specializare profesională vor avea șansa să-și continue în paralel studiile.

Programul va avea un buget de 338 milioane de euro din PNRR și va fi derulat în colaborare cu agenți economici.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației a menționat că vom avea aproape 1000 de ateliere pentru învățământ profesional, moderne, utilate și dotate ca în țările civilizate, conforme cu ceea ce există în lume.

Dar că: ,,Nu avem profesori, instructori care să fie capabili să utilizeze aceste resurse avansate pe care noi dorim să le punem la dispoziția invatamantului dual."

Ministrul Educației a spus că din fericire va lucra cu agenți economici care sunt în stare să utilizeze aceste ateliere.

Ministrul a menționat că agenții economici ar trebuisă aibă acces în școală și că regulamentul este acum prea restrictiv.

Rămâne de văzut pe viitor pe ce criterii vor fi aleși agenții economici și vor fi acordate bugetele anunțate.

Puteți urmări aici declarația Ministrului Educației începând cu minutul 7:

Despre salariile profesorilor:

Alte știri:

Ieri,  Ministrul Educației a susținut și o ședință publică și a solicitat cadrelor didactice și părinților să sprijine vaccinarea copiilor în număr cât mai mare!

,,Apelez la înțelegerea profesorilor, părinților, să promoveze vaccinarea anti-Covid în rândul elevilor!"

Reprezentantul Consiliului Național al Elevilor, prezent la ședință a spus că va sprijini guvernul pentru vaccinarea în număr cât mai mare, în rândul copiilor.Declarația poate fi urmărită în fragmentul VIDEO de mai jos:Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro