Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că doar 2% dintre adolescenții de 12-15 ani s-au vaccinat anti-COVID din 2 iunie până acum. Acesta a precizat mai departe:

,,În luna septembrie chiar mi-aș dori ca toți copiii să poată să meargă în format fizic la școală. Este suficient cât au stat într-un regim online."

Valeriu Gheorghiță a prezentat cifrele care arată că doar 1.323 de copii din această grupă de vârstă au fost vaccinați cu ambele doze, iar 16.139 cu o singură doză.

Pentru grupa de vârstă 16-19 ani se vaccinaseră până acum 109.350 de tineri cu ambele doze, iar cu cel puțin o doză erau vaccinate 125.876 de persoane, potrivit cifrelor prezentate în emisiune de coordonatorul CNCAV.

Valeriu Gheorghiță: „Important să înțelegem două aspecte în ceea ce privește vaccinarea. Avem date cât se poate de clare care ne arată că vaccinarea reduce transmiterea, vaccinarea scade riscul de infecție chiar și în cazul infecției asimptomatice, în felul acesta chiar și persoanele vaccinate care fac infecția cu SARS-CoV-2 au un risc cu cel puțin 50% mai mic de a transmite infecția.

Prezentator: Cum vă explicați faptul că părinții care s-au vaccinat ezită atunci când vine vorba despre vaccinarea copiilor?

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea minorilor a atras și în spațiul public o serie de discuții, de stări emoționale, un val de emoție.

Și noi am primit multe solicitări, pot să vă spun, de la diverse asociații, că trebuie să întrerupem vaccinarea și așa mai departe.

Le-am răspuns tuturor argumentat științific că avem dovezi științifice pentru toate temerile, fricile și așa mai departe.

În calitate de părinți, pentru noi luăm o decizie mai ușor, dar dacă ne gândim la copilul nostru ne gândim cu o mult mai mare precauție decât atunci când am decis noi să facem un act medical. Însă avem la acest moment toate datele medicale care să susțină că vaccinarea minorilor între 12 și 15 ani este benefică indubitabil. Și în momentul de față, în Israel se recomandă cu fermitate vaccinarea minorilor pentru că s-au observat apariția de focare la copii în cel puțin două școli.

Pot să vă spun că o analiză efectuată recent în Statele Unite, acolo sunt 7 milioane de doze administrate la grupa de vârstă 12-15 ani (…) practic s-a observat că la vaccinarea a 1 milion de persoane putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăvire și trebuie să ne gândim la faptul că aceste 5.700 de cazuri, în perioada următoare, ajută la oprirea transmiterii între generații.

În luna septembrie chiar mi-aș dori ca toți copiii să poată să meargă în format fizic la școală. Este suficient cât au stat într-un regim online”.

Legat de reacțiile adverse, Gheorghiță a spus că au existat două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani.

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, a mai spus Gheorghiță.

Alte știri: Despre orele remediale. Profesorii vor susține ore pentru recuperarea materiei toată vara.

Sorin Ion a mai spus că „cele mai mari pierderi ale elevilor nu sunt cele privind acumularea de cunoștințe sau dobândirea de competențe, ci sunt mai mult în plan psihologic. Lucruri care sunt și foarte greu de remediat, pentru că, vedeți și dumneavoastră, cel puțin de la revenirea în bănci s-au înmulțit, față de anii precedenți, actele de violență, actele de bullying, comportamentele antisociale, lucruri care nu pot să nu fie legate de perioada de izolare de acasă, în care copiii au uitat să relaționeze, în care au devenit mai închiși, mai apatici și probabil că asta va fi principala noastră provocare în cursul anului școlar viitor. Și poate chiar mai mult de atât, pentru că o perioadă de recuperare la astfel de să le zicem traume, s-ar putea să dureze mai mult, iar obiectivul nostru, pe lângă activitatea didactică, de recuperare de materie pe înțelesul tuturor, cel mai complicat va fi să-i recuperăm din acest punct de vedere. Asta în condițiile în care, de la toamnă revenim în bănci normal, cu toți copiii, așa cum am fost în ultimele săptămâni, când 99% dintre copiii au fost în clase”.



Despre salariile profesorilor:

Alte știri:

Ieri,  Ministrul Educației a susținut și o ședință publică și a solicitat cadrelor didactice și părinților să sprijine vaccinarea copiilor în număr cât mai mare!

,,Apelez la înțelegerea profesorilor, părinților, să promoveze vaccinarea anti-Covid în rândul elevilor!"

Reprezentantul Consiliului Național al Elevilor, prezent la ședință a spus că va sprijini guvernul pentru vaccinarea în număr cât mai mare, în rândul copiilor.



Declarația poate fi urmărită în fragmentul VIDEO de mai jos:



Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

 


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro