S-a anunțat oficial creșterea salariilor profesorilor. Majorările însă nu sunt pentru toate cadrele didactice în același procent ci ele țin cont de gradația de merit, vechime și funcție.

Ordinul nr. 3993/2021 privind stabilirea unor drepturi salariale specifice personalului didactic din învățământ, prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 606 din 17 iunie 2021.

Același ordin mai stabilește că nu se poate acorda indemnizația pentru titlul științific de doctor cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior sau ulterior datei de 1 iulie 2017. Acestea trebuie să opteze între indemnizația pentru titlul științific de doctor și echivalarea cu gradul didactic I.

Următoarele majorări salariale vor fi aplicate începând cu luna iunie 2021 și se vor aplica la salariul de bază deținut/aflat în plată:

a) 15% majorare la salariul de bază, pentru personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistență educațională, respectiv Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din structurile coordonate; 

b) gradație de merit de 25% din salariul de bază deținut, pentru personalul didactic din învățământ, inclusiv personalul didactic auxiliar din bibliotecile centrale universitare, obținută prin concurs;

c) majorări pentru personalul didactic care asigură predarea simultană la 2-5 clase de elevi în învățământul primar sau gimnazial primește o majorare, astfel:

pentru 2 clase de elevi, o creștere cu 7% a salariului de bază deținut;
pentru 3 clase de elevi, o creștere cu 10% a salariului de bază deținut;
pentru 4 clase de elevi, o creștere cu 15% a salariului de bază deținut;
pentru 5 clase de elevi, o creștere cu 20% a salariului de bază deținut;

d) majorare de 10% pentru diriginți, învățători, educatoare, institutori, profesori pentru învățământul primar, profesori pentru învățământul preșcolar.

Alte știri:

Ieri,  Ministrul Educației a susținut și o ședință publică și a solicitat cadrelor didactice și părinților să sprijine vaccinarea copiilor în număr cât mai mare!

,,Apelez la înțelegerea profesorilor, părinților, să promoveze vaccinarea anti-Covid în rândul elevilor!"

Reprezentantul Consiliului Național al Elevilor, prezent la ședință a spus că va sprijini guvernul pentru vaccinarea în număr cât mai mare, în rândul copiilor.Declarația poate fi urmărită în fragmentul VIDEO de mai jos:Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

 

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro