Un caz șocant a avut loc la o școală din Ilfov, unde o elevă de numai 15 ani a consumat băuturi alcoolice în incinta unității de învățământ până aproape de inconștiență.

Colegii au umilit-o fără să anunțe pe nimeni despre starea sa și au distribuit masiv poze indecente cu eleva.

În momentul în care a fost descoperită de un cadru didactic, eleva a fost încuiată în sala de sport a școlii, iar profesorul nu a anunțat Ambulanța, Poliția, părinții sau alte autorități.

Este vorba despre școala din Ciolpani.

La finalul programului școlii eleva a fost scoasă din sala de sport de profesorul de Educație Fizică și trimisă singură acasă.

Numai că din cauza stării de ebrietate destul de avansată, aceasta a rămas într-un parc din apropierea școlii și nu s-a mai putut deplasa. Acolo a fost găsită de un părinte.

„Se putea îneca cu vomă și muri. Nu poți să lasi un minor în stare de ebrietate nesupravegheat și fără să chemi ajutor medical. Am întrebat ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și ne-a spus că nu e treaba noastră”, a declarat părintele unui elev, citat de stirileprotv.ro.

Părinții altor copii au găsit în telefoanele acestora imagini indecente cu adolescenta.

Mai mulţi părinţi au făcut plângeri către Inspectoratul Școlar Ilfov, Inspectoratul de Poliție și Ministerul Educaţiei. În urma sesizărilor, poliţiştii din Snagov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. În achetă sunt vizaţi Directoarea şcolii din Ciolpani și profesorul de sport care a închis-o pe elevă.

„În temeiul sesizării din data de 11 iunie a.c., formulată de membri ai Consiliului de Administraţie şi mai mulţi preşedinţi de clasă, din cadrul unei instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Ilfov, poliţiştii Staţiunii Snagov au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, a anunţat Poliţia Judeţeană Ilfov.

Ulterior, poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni foarte grave, ce țin de acte nepermise asupra unui minor şi au decis să trimită dosarul Tribunalului, cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro