Evaluarea Națională care începe în 24 de ore vine și cu alte noutăți: elevii vor da în premieră examen pe broșuri tipărite și capsate, de 10 pagini. Vor putea să deseneze cu creionul și să sublinieze fără a se considera ,,semne".

Teodora Bentz, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), dă ]ntr-un interviu acordat Gândul.ro câteva indicații elevilor pe ultima sută de metri:

* Să plece din timp de acasă în ziua examenului, deoarece accesul elevilor în sălile de examen se face între orele 08.00 și 08.30.

* Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, care vor fi primite sub forma unor broșuri. De asemenea, 15 minute vor fi alocate pentru completarea colțului broșurii, care va închis și lipit.

Anul acesta, vom avea o broșură, care cu siguranță va avea 10 pagini, acesta este numărul de pagini care se listează. Broșura are niște capse, dar poate primi pagini suplimentare, care vor fi atașate tot prin capsare. Broșura va veni la ora nouă fix, însă asta nu înseamnă că vom completa colțul și îl vom închide în timpul desfășurării examenului. Elevii vor avea 15 minute pentru completarea colțului și apoi va începe derularea timpului propriu-zis de examen.

Este o noutate că putem sublinia pe broșură și aceasta va merge la evaluare cu aceste sublinieri. La proba de limba și literatura română, putem sublinia cu creionul pe text, și acea subliniere rămâne. Acest lucru ne va ajuta să răspundem mai bine la acele subiecte grilă, care sunt de fapt niște cerințe obiective. Dacă se întâmplă să greșim, atunci la aceste subiecte grilă unde avem pătrățelele în care trebuie să scriem răspunsul, vom tăia cu o linie orizontală răspunsul respectiv și vom scrie alături. De asemenea, dacă simt nevoia să mai facă un alt desen, pentru că nu mai înțeleg foarte bine acel desen pe care au lucrat, în spațiile libere se pot face desene cu creionul.

Le recomand elevilor să nu iasă din sală până la sfârșit.

Elevii trebuie să respecte și măsurile igienico-sanitare, a mai spus Teodora Bentz. Deși temperatura nu va mai fi măsurată, elevii trebuie să păstreze un metru distanță între ei și purtarea măștii de protecție este obligatorie.

* Și nu în ultimul rând, să creadă în ceea ce și-au însușit, să creadă că acest examen este unul de nivel mediu și că pot obține rezultate foarte bune.

Inspectorul școlar general adjunct a reamintim că telefoanele sunt strict interzise în sălile de clasă, iar părinții trebuie să fie atenți la modul în care dialoghează cu copiii lor.


Declarația poate fi urmărită în fragmentul VIDEO de mai jos:



Citește și:
MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro