Sorin Câmpeanu a anunțat în această seară, în direct la emisiunea Mariei Coman de la Antena 3, câteva reguli noi.

Despre meditații:

*"Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun. Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate. Toţi cei 3 milioane de elevi, dacă ar fi o astfel de măsură, vor spune că au nevoie şi vor lua aceste vouchere. (...)" Ministrul Educației a menționat și problema că sistemul nostru de meditații nu este fiscalizat.

Pentru Evaluarea naţională

* va exista un timp de 15 minute suplimentar pentru completarea datelor de identificare din căsuţă
* posibilitatea de a face desene geometrice fără a se considera semne particulare
* a redus la 2 numărul notelor necesare pentru încheierea situaţiei şcolare

Ministrul Educaţiei a precizat că toate aceste schimbări vin în ajutorul elevilor, după perioada grea din pandemia COVID, când o mare perioadă de timp cursurile s-au fpăcut on-line şi multe şcoli au fost închise.

"10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%", a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru noul An Școlar

* anul școlar următor va începe pe 13 septembrie
* pe tot parcursul noului an școlar vom derula în paralel ore de recuperare
* vom avea Directori noi, aleși în urma unui Concurs care va începe pe 14 septembrie. Noii Directori se vor instala în Decembrie
* am propus să facem Concursul în vară și a fost o supărare maximă, pentru că în luna august aveau vacanțe...nu s-a putut!
(Întrebat cine nu a dorit să se organizeze Concursul, Ministrul Educației a evitat răspunsul.)
* acțiunile antibullying din fiecare școală vor fi conduse de Directori împreună cu profesorii

Ministrul Educației a spus că numărul de cazuri de bullying a crescut peste măsură.

Sorin Cîmpeanu a spus că e nevoie de o evaluare psihologică a elevilor după această perioadă de școală online.

"Dar numărul redus al consilierilor şcolari este de 2.500 pentru 3 milioane de elevi. E imposibil să lucrezi aşa", a spus Cîmpeanu, adăugând că se vor lua măsuri în acest sens.

Declarația poate fi urmărită în fragmentul VIDEO de mai jos:



Citește și:
MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro