Profesorul de la un Liceu din Hunedoara preda o lecție anti-violență, în cadrul unei acțiuni împotriva bullying-ului la școală când un elev de 16 ani i-a deranjat constant ora.

Profesorul și-a pierdut controlul făcând o criză de nervi și l-a agresat pe elev, strângându-l de gât. Incidentul a avut loc la Liceul "Matei Corvin" din Hunedoara, Miercuri, pe 16 iunie.

Colegii au povestit că elevul a intrat în sala de clasă în care preda dascălul și ar fi perturbat desfășurarea orei. Profesorul ajuns cu nervii la capătul puterilor l-a luat de gât pe copil si l-a amenintat, sustine familia adolescentului.

Cel care a raportat incidentul polițiștilor care se aflau în curtea unității de învățământ tocmai pentru desfășurarea unor activități privind violența în școli, a fost tocmai elevul agresat.

"Politistii au aplanat starea conflictuala si au discutat despre incident cu cei implicati si cu reprezentantii scolii, in vederea identificarii unor modalitati de a preveni astfel de situatii. Totodata, in acest caz, Politia Municipiului Hunedoara s-a sesizat din oficiu si a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunilor de loviri sau alte violente. In urma primelor cercetari, politistii au stabilit faptul ca elevul ar fi patruns intr-o alta sala de curs pentru a cauta un prieten, fara a observa prezenta profesorului care sustinea ora, iar la solicitarea acestuia de a parasi sala de curs, ar fi avut un comportament neadecvat, fapt care l-a determinat pe profesor sa recurga la forta, pentru a-l scoate din sala de curs", a informat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Elevul a fost consultat la Unitatea de Primiri Urgențe unde a primit diagnosticul de "contuzie latero-cervicală".

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro