Ordinul de Ministru a fost semnat astăzi de Ministrul Educaţiei. Documentul prevede că indemnizaţiile și drepturile salariale altele decât salariul, pe care profesorii le primeau și care erau calculate pe baza salariului de bază de la intrarea în vigoare a Legii 153 din 2018, vor fi plătite acum la nivelul salariului de bază din prezent.

Mai exact, indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan vor fi calculate la salariul de bază din prezent, şi nu la cel din 2018, aşa cum se calculau până acum

Astfel, profesorii beneficiază imediat, încă din această lună, de o creștere a veniturilor.

Sunt vizate, printre altele, insemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, sporurile pentru învățământul special și simultan privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017", scrie în ordinul semnat miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu.

cresteri de venit pentru profesori din aceasta luna ordinul semnat de ministrul sorin cimpeanu 711901

Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro