Ministrul Educației Sorin Cămpeanu i-a ținut pe profesorii care au efectuat ore remediale, încă din luna Martie, din promisiune în promisiune în legătură cu plățile. Astfel, nici în luna iunie cadrele didactice nu au fost plătite pentru munca prestată.

După ce de curând a lansat o nouă promisiune afirmând că plățile vor fi făcute în cel mai scurt timp, iată că astăzi Sorin Câmpeanu și-a nuanțat puternic declarația, spunând că doar o parte dintre profesori își vor primi banii.

Câmpeanu a spus că „astăzi (n.red. luni, 14 iunie 2021) vor începe plățile” pentru luna martie 2021, dar doar „în județele care au raportat corect”. Mesajul a fost transmis jurnaliștilor acreditați pe lângă Ministerul Educației.

Cel mai probabil ,,raportarea corectă" va fi un nou pretext pentru ca plățile să întârzie în continuare. Între timp doar anumiți profesori vor primi plățile începute azi, cei care din perspectiva ministerului ,,au raportat corect"!

Câmpeanu a dat vina pe școli pentru întârzierea plăților:

„Cauzele întârzierii sunt legate de neconcordanțele constatate între datele comunicate de școli și cele raportate de inspectoratele școlare”, mai spune Ministrul Educației.

Edupedu.ro a trecut în revistă promisiunile Ministrului, în ordine calendaristică:

- 8 martie 2021 – Începea programul „Școala după școală”
- 23 martie 2021 – Sorin Cîmpeanu anunța că “facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie până de sărbătorile pascale”. Era vorba despre 1,7 milioane lei pentru prima lună. Paștele ortodox a avut loc în acest an pe 2 mai 2021.
- 12 mai 2021 – Liliana Preoteasa, directorul Unității de management pentru acest proiect declara pentru Edupedu.ro că „nu este o problemă de altă natură, ci una tehnică. În momentul în care contractul va fi semnat, plățile se vor putea face”.
- 20 mai 2021 – Secretarul de stat Maria Manea declara pentru Edupedu.ro că a fost semnat contractul de finanțare pentru programul “Școala după școală”. Oficialul a spus că este vorba despre o finanțare totală de 146,1 milioane lei pentru acest semestru, bani care ar putea ajunge la inspectoratele școlare județene și apoi la școli și profesori începând de săptămâna viitoare.

Pe 14 iunie 2021 banii încă nu au ajuns la profesori, dar ministrul Cîmpeanu a revenit cu declarație: „astăzi vor începe plățile pentru orele remediale în județele care au raportat corect și au putut fi verificate, documentația fiind completă. Ministerul Educației a virat sumele aferente plății orelor remediale pentru toate județele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanțare Europeană)” (n.red. adică managerul proiectului, direcția din cadrul ministerului care se ocupă de acest proiect), a precizat Ministrul Educației.

Citește și:


MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro