Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației Sorin Câmpeanu, la Iași. Acesta a spus, citat de Agerpres, că oficial propunerea sa de a anula Concursul pentru ocuparea funcțiilor de Directori din 27 iulie intră în dezbatere chiar Luni, în Comitetul pentru Dialog Social.

Propunerea Ministrului Educației include și perioada la care dorește să fie susținut acest Concurs pentru Directori de școală și anume în toamnă, după 13 septembrie, adică în noul an școlar.

Cu alte cuvinte, școlile ar urma să înceapă în noul an școlar cu vechii Directori de școală, urmând ca ștafeta să fie preluată de noii Directori la finalul toamnei.

Iată declarația Ministrului Educației Sorin Câmpeanu:

„Am discutat şi despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel naţional. Această metodologie, la nivel de proiect, se află în dezbatere începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie. (…)

Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-vest, reprezentanților primarilor, sindicatelor şi, punând în balanţă argumentele pro şi contra, plusurile şi minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta Luni, începând cu ora 9:00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a afirmat, la Iaşi, Cîmpeanu.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a susţinut ministrul Educaţiei.


Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro