Reguli noi anunțate astăzi de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii care susțin Evaluarea Națională 2021 vor putea, spre deosebire de cum au stat lucrurile în alți ani, sublinia cuvintele în textele de la Limba Română și vor putea desena pe figurile geometrice de la Matematică, iar acestea nu vor fi considerate semne.

Noile reguli au fost anunțate de Ministrul Educației într-o intervenție telefonică la Aleph News.

Sorin Cîmpeanu: ,,Sunt câteva elemente care fac diferența. În primul rând, am făcut totul ca elevul să se poată concentra pe fond și nu pe formă. Evaluarea Națională va începe în data de 22 iunie cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, 24 iunie – Matematică, 25 iunie – Limba Maternă. Rezultatele finale urmează să fie afișate în data de 4 iulie.

Apoi, avem o sesiune specială pentru Evaluarea Națională, înscrierea va începe în data de 28 iunie, imediat după prima sesiune de evaluare și vom avea probele scrise în datele de 5, 6 și 7 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate după data de 12 iulie. După această dată, sigur că se va face și repartiția.

Din punct de vedere epidemiologic, am decis organizarea în centre de examen mici pentru a nu crea aglomerație. De regulă, elevii dau examen la ei în școală.

Am asigurat 15 minute suplimentar pentru completarea datelor suplimentare și, de asemenea, am soluționat o problemă mai veche – pe figurile geometrice, elevii pot face construcții fără să fie considerate semne particulare. De asemenea, la Limba Română pot sublinia pe textele date, nu se consideră semne.

Facem toate eforturile pentru a organiza cât mai bine și mai ales pentru că am obținut rezultate bune la simularea pe care am putut să o organizăm cu prezență fizică în acest an, spre deosebire de anul trecut, iar rezultatele au fost îmbucurătoare – peste 65% au reușit să promoveze.

Trendul epidemiologic precum și rata de vaccinare atât în rândul cadrelor didactice, a angajaților din învățământ, cât și în rândul elevilor este bună. Toate aceste lucruri creează premise pentru deschiderea școlii în data de 13 septembrie în condiții de normalitate. Peste 60% angajați din învățământ sunt vaccinați în acest moment. Avem un număr de 10.000 de elevi de 12-15 ani și 117.000 de elevi cu de 16-19 ani care sunt deja vaccinați. Deci, vaccinarea trebuie să meargă bine, trendul epidemiologic din fericire rămâne scăzut și, din aceste condiții, nu sunt motive pentru a nu deschide școlile în condiții de siguranță și normalitate în septembrie 2021.



Citește și:


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro