Părinții au luat cu asalt școlile private pentru înscrieri, potrivit Mediafax. Agenția de presă citează motivația părinților, exprimată prin intermediul reprezentanților acestora din asociațiile de părinți:

,,La stat se face școală de mântuială"

Mediafax dezvăluie și cifrele înscrierilor: de exemplu la Little London cererea de locuri este dublă față de anul trecut.

,,Peste 70% dintre elevi vin prin transfer de la școlile publice!" a spus Directoarea Luminița Macsim, de la o școală privată din București.

Părinții sunt supărați pe sistemul de stat, după ultimul an în care educația a avut de suferit. Loredana Ancateu, mămică, spune că are o fetiță în clasa a III-a, care din martie 2020 nu a mai învățat nimic de la profesorii din școala de stat. Părintele spune că nici copilul nu s-a simțit confortabil să nu învețe nimic.

În sistemul de învățământ din România sunt peste 2,8 milioane de elevi în școli, iar numărul școlilor private este în creștere tot mai mare.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro