Programul de educație media se adresează profesorilor și elevilor. Este susținut UNICEF-Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul programului, teoriile conspirației sunt explicate până pe 11 iunie.

“Teoriile conspirației – cum le recunoaștem și cum putem să nu cădem pradă influenței lor”, este numele programului destinat elevilor de gimnaziu și de liceu, desfășurat în perioada 26 mai – 11 iunie de Centrul Pentru Jurnalism Independent și UNICEF.

Inițiativa pleacă de la ipoteza că pandemia Covid-19 a permis teoriilor conspirației să prindă putere și “să circule online cu viteza luminii”.

Programul urmărește să explice cum este construită o teorie a conspirației, ce tactici de manipulare folosește, cum putem s-o recunoaștem și să ne ferim de atracția pe care o generează. Scopul al exercițiului este de a-i obișnui pe elevi să recunoască și să evite să cadă în capcana dezinformării atunci când navighează online.

Profesorii și elevii beneficiază de un pachet de materiale didactice, incluzând exerciții și aplicații practice, care poate fi folosit atât pentru predarea offline, cât și pentru predarea online. Iar pe datele de 2 iunie și 4 iuni, între orele 17-18.00, CJI va oferi profesorilor consiliere și asistență pentru desfășurarea activității.

Profesorii care-și doresc să se alăture exercițiului sunt invitați să acceseze link-ul de activitate https://www.qie.ro/educatiemedia/, de unde pot și să-și descarce pachetul de materiale didactice.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro