Ministrul Educației Sorin Câmpeanu intervine în scandalul major de la Bihor, unde un Director respectabil de liceu a fost demis de un Inspector general, se pare pe nedrept.

Ministrul Educației îi dă dreptate Inspectorului general, spunând pentru Edupedu.ro că: „Inspectorul general poate să aplice această sancțiune pentru directorii care nu sunt stabilizați printr-un concurs”.

Totuși, Câmpeanu recunoaște că măsura nu a fost ,,oportună".

Iată ce a declarat exact Ministrul Educației Sorin Câmpeanu:

,,„Sunt două perspective. Din perspectiva legalității, a respectării ad-litteram a prevederilor ordinului comun de ministru, atunci când rata de infectare este mai mică de 1 la mie, elevii revin integral cu prezență fizică, cu excepția situațiilor în care infrastructura nu permite asigurarea condițiilor de protecție sanitară.

Mai există și alte situații în care, spre exemplu, cadre didactice sunt indisponibile deoarece sunt infectate și trebuie să stea în izolare, caz în care, de asemenea, orele se pot face în online, chiar dacă orele trebuie să fie făcute în online – dacă nu există profesor suplinitor, chiar dacă rata de infectare în care funcționează școala este mai mică de 1 la mie. Asta este perspectiva legală. Deci dacă nu sunt întrunite aceste condiții de excepție, într-adevăr, ordinul comun de ministru spune că școala se derulează cu prezență fizică pentru toți elevii.

Dacă din perspectivă legală, lucrurile stau așa cum v-am precizat, din perspectiva oportunității găsesc că o astfel de măsură nu este oportună în momentul în care mai sunt doar câteva săptămâni până la săptămâna susținerea examenelor naționale.

Din fericire există un director adjunct care se află acum la conducerea liceului, școala se află pe mâini bune, pentru a ne asigura, asta am vrut să ne asigurăm la Ministerul Educației, că această situație de excepție, neoportună în opinia mea, nu va perturba finalizarea anului școlar pentru elevi și susținerea examenelor naționale.

Cu atât mai mult cu cât este vorba de, cu siguranță dacă nu cel mai bun, unul dintre cele mai bune licee din Oradea.

Măsura inspectoratului a fost luată în condiții legale, conform legii inspectorul general poate să aplice această sancțiune pentru directorii care nu sunt stabilizați printr-un concurs care se privilegieze competență.

Deci profit de oportunitatea întrebării pentru accentua importanța organizării pentru ocuparea funcțiilor de conducere din învățământul preuniversitar strict pe criterii de competență, care să asigure o bună guvernanță școlilor. Dacă am fi fost în această situație, schimbarea respectivă nu ar mai fi fost posibilă. "

Directorul demis Florin Nicoară a mai precizat că a acţionat Inspectoratul Şcolar în instanţă pentru demiterea sa.

Citește despre acest caz:

Scandalul de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea, una dintre cele mai bune școli din oraș, are doi protagoniști – directorul colegiului, profesor de matematică, Florin Nicoară, membru PNL, demis prin decizia inspectoratului școlar și inspectorul general școlar, Virgil Blage, profesor de economie, și el membru PNL.

Directorul demis, Florian Nicoară, a declarat pentru Edupedu.ro. “Nu mă țin cu dinții de funcție, dar eu nu sunt cârpa unui inspector general”, a spus acesta. PUTEȚI CITI PE LARG AICI despre modul în care a pornit scandalul.

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro