Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

Cursurile de formare pentru profesorii de la stat au loc în baza unui un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție de învățământ superior.

Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de MInisterul Științei și Universitatea din Kazan, dar și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de: 
  • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
  • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare 
  • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
  • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
  • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar. 

Aceștia au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

Imaginea este de la cel de-al VII-lea Forum Internațional al Învățământului Pedagogic - Kazani, 26-28 mai 2021 - organizat de Ministerul Științei și Consorțiul Științifico-Metodic Federal din învățământul superior pentru grupele de specialități în domeniul învățământului și științelor pedagogice.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro