1 iunie, Ziua Copilului, este zi liberă prin lege. Pentru că pică într-o zi de Marți, s-a pus problema unei ,,punți" care ar fi asigurat atât pentru profesori cât și pentru elevi un fel de minivacanță, de Vineri seară până Miercuri. Pentru ca acest lucru să se întâmple, era necesar ca ziua de Luni să devină zi liberă.

Minstrul Muncii a transmis acum câteva zile profesorilor că nu există nici o decizie în acest sens, astfel orele se zor ține după programul normal în ziua de Luni.

Iată că Raluca Turcan revine cu un nou mesaj pentru profesori, cărora le transmite să-și ia o zi de concediu de odihnă și astfel pot obține o minivacanță. Persoanele care vor să facă punte către 1 iunie îşi pot lua o zi din concediu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, ministrul Muncii, Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Raluca Turcan: “Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte îşi pot lua o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. (…)”

Încă de acum câteva zile, Raluca Turcan spunea care este poziția sa în privința zilelor libere. Ministrul Muncii a precizat că personal nu este de acord cu o punte între ziua liberă și weekend, așa cum nu este de acord “nici cu propunerea unei zile libere pentru vaccinare”, proiect propus recent de USR Plus.

Sursa foto: Sputnik

Citește și:

MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro