Ministrul Educației a avut astăzi o intervenție la Alpha News unde și-a exprimat din nou punctul de vedere cu privire la disputele apărute pe marginea stupidelor texte de la subiectele materiei Limba și Literatura Română, primite de elevii de clasa a -IV-a la Evaluarea Națională. După ce inițial a avut un punct de vedere echilibrat și rezervat, admițând că este posibil sa nu fi fost adecvate, astăzi prin discursul avut a umilit cadrele didactice care au considerat că textele puteau fi alese mult mai bine.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a făcut afirmații din care reiese că învățătoarele care au criticat textele, cum este si doamna Dana Tufaru, sunt depășite și nu pot face față schimbării societății și sistemului de educație. Cu alte cuvinte, nu se pot ridica la aceste noi standarde de performanță pe care ministerul le aplică, inclusiv în alegerea subiectelor pentru Evaluarea Națională.

Aici puteți citi prima reacție a Ministrului Educației, dar și textele cu pricina, integral:

MINISTRUL EDUCAȚIEI, prima reacție despre textul stupid cu ,,furăciuni", de la Evaluarea Națională!
Sorin Câmpeanu afirmă acum că textele în care copiii fură portocale, iar mama își face griji pentru situația în care paznicul i-ar fi prins, sunt mai bine ancorate în realitate, fiind realizate de un colectiv didactic cu experiență.

Sorin Cîmpeanu: „Întotdeauna mă bazez pe părerea celor care au o vastă experiență demonstrată în a lucra cu copiii de această vârstă. Drept urmare am discutat și eu cu mai multe cadre didactice, repet, cu o vastă experiență, care mi-au spus că, sigur, subiectele sunt altfel, subiectele necesită o altfel de abordare, subiectele sunt mai bine ancorate în realitate, subiectele nu presupun un răspuns corect unic, subiectele sunt mai apropiate de modalitatea de construcție a subiectelor pentru testările PISA.

Subiectele au fost realizate de către un colectiv de care didactice cu experiență și sub coordonarea unor persoane demne de toate încrederea, specialiști în științele Educației.

Îmi pare rău că se creează astfel de dispute, care au la mijloc elevii, pentru că vom avea păreri contrare de câte ori vom vrea să schimbăm ceva. Or dacă nu vom vrea să schimbăm ceva în sistemul de educație, nu se vor schimba nici rezultatele la testele PISA.

Sunt colegi a căror activitate o respect, dar care, din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă.

Când se schimbă lumea trebuie schimbat și sistemul de educație. Trebuie să fie adaptat la realități”., a spus Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației.

Iată intervenția de la Alpha News:Citește și:

ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro