Ministrul Educației a lansat o nouă recomandare cu privire la orele remediale. Sorin Câmpeanu spune ca ar fi de preferat și încurajează, ca acestea să se facă în timpul taberelor de vară.

Deși sugestia vine din partea ministerului, Câmpeanu precizează că trebuie să fie inițiativa profesorilor și a școlilor!

Foarte mulţi au înregistrat dificultăţi şi din perspectiva accesului la echipamente, şi din perspectiva conectivităţii, şi din perspectiva lipsei de pregătire a cadrelor didactice pentru predarea on-line, din diverse motive. Pierderile au fost foarte mari.

Ministerul Educaţiei susţine recuperarea pe întreg anul şcolar viitor 2021/2022. Din păcate, pentru elevii claselor terminale, finalizând acest ciclu de învăţământ, acest lucru nu va mai fi posibil. Pe perioada verii încurajăm organizarea de tabere de vară în care să se facă şi ore remediale
“, a declarat, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține totuși că luna august este una de vacanță, „binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice și elevi”.

Dar cu toate acestea, orele remediale ar fi binevenite:

„Totuși, acolo unde se va dori, din partea școlii, din partea profesorilor, din partea elevilor și cu acordul părinților, se vor organiza evenimente de genul tabără de vară, pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale. Este însă un lucru pe care Ministerul Educației îl susține acolo unde vor exista inițiative locale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că aceste tabere trebuie să fie inițiativa şcolii, a profesorilor şi a elevilor.

Despre ultimele raportări Covid, Ministrul precizează că doar 270 de elevi sunt raportați cu Covid, din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la școală.

„Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel național. În București avem un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învață în București.

Deci procentul este mult sub cel național, sub rata de infectare la nivel național, care este de circa 0,7. În sistemul de educație este de 1 la 10.000”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro