Ieșire ciudată a unui fost Ministru al Educației. Este vorba despre Daniel Funeriu, care reacționează în scandalul creat în jurul subiectelor cu texte stupide, pe care le-au avut la Limba și Literatura Română elevii de clasa a IV-a, la Evaluarea Națională.

Iată cum se exprimă acest fost Ministru al Educației:

“Ajunge să fie luat la rost și ditamai ministrul… Că textul e traumatizant, că taie aripile copiilor”, scrie Funeriu, care susține că “în curând oamenii normali la cap nu vor mai avea curajul să se exprime pentru că vor fi agresați de proștii agresivi care vor sări cu picioarele pe ei”.

Ce le transmite fostul Ministru al Educației cadrelor didactice:

“Le invit pe Învățătoarele-Caisă să recitească Amintiri din copilărie. Și să facă analiza intersecțional-emoționalo-traumato-ecologistă a crimelor comise cu ceaslovul împotriva muștelor și bondarilor, să analizeze ”papara” pe care o mânca Smărăndița popei și impactul emoționalo-psiho-traumo-abuziv al curelușelor din care era făcut Sfântul Nicolai.

Și, după ce fac o ședință de dezvoltare personală și recuperare psihopupu, să facă o petiție pentru interzicerea lui Ion Creangă”, scrie Funeriu în mesajul public adresat cadrelor didactice, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Funeriu descrie dezbaterile cadrelor didactice ca fiind ,,o comédie de spital de nebuni".

Iată mesajul lui Funeriu, fost Ministru al Educației redat integral:

“Fabulos! După țara lui Nea-Caisă am devenit țara Învățătoarelor-Caisă! Nu știu dacă ați urmărit „scandalul” subiectelor la evaluarea de la clasa a IV-a, dar e o comédie de spital de nebuni.

Faptele pe scurt: la evaluarea de la clasa a IV-a a fost dat copiilor un text banal: doi copii fură caise dintr-o livadă, unul se sperie și dă caisele furate celuilalt care, ajuns acasă, e certat de maică-sa pentru furt și trimis singur înapoi la paznicul livezii să le returneze. Cel mic, speriat de fapta lui, duce înapoi (plângând) caisele și e iertat de paznic.

Șoc și groază pe învățătoarele-caisă, popularizate masiv pe rețele și chiar anumite media. Ajunge să fie luat la rost și ditamai ministrul… Că textul e traumatizant, că taie aripile copiilor, că psihopupu lui pește prăjit… Problema nu e că niște ultra-minoritare(i) țăcănite și țăcăniți se exprimă, asta s-a întâmplat de când lumea, problema e că, în loc să fie trimiși la consult psihiatric, li se dă importanță, în tăcerea asurzitoare a majorității învățătoarelor normale și bune profesioniste. Oameni buni, chiar așa am ajuns și nimeni nu se sesizează? Prejigniții ăștia țăcăniți au ajuns să facă agenda media și să li se dea tribună? În ritmul ăsta, în curând oamenii normali la cap nu vor mai avea curajul să se exprime pentru că vor fi agresați de proștii agresivi care vor sări cu picioarele pe ei. Dându-le o platformă, deci implicit ridicând la rang de opinie inepțiile unor oameni bolnavi, o să ajungem o țară de oameni depresivi care, când văd un gândac de bucătărie vor consulta manuale de psihologie pentru a afla răspunsul la întrebarea ”să-l strivesc sau nu?”.

PS: când le e dor de o criză de nervi și nu găsesc motiv, le invit pe Învățătoarele-Caisă să recitească ”Amintiri din copilărie”. Și să facă analiza intersecțional-emoționalo-traumato-ecologistă a crimelor comise cu ceaslovul împotriva muștelor și bondarilor, să analizeze ”papara” pe care o mânca Smărăndița popei și impactul emoționalo-psiho-traumo-abuziv al curlușelor din care era făcut Sfântul Nicolai. Și, după ce fac o ședință de dezvoltare personală și recuperare psihopupu, să facă o petiție pentru interzicerea lui Ion Creangă. Asta așa, ca să fie tacâmul complet”.

Aici puteți citi textele de la Evaluarea Națională care au generat dezbateri și în final mesajul de mai sus transmis de Funeriu.

MINISTRUL EDUCAȚIEI, prima reacție despre textul stupid cu ,,furăciuni", de la Evaluarea Națională!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro