Tânărul care a comis atacul în şcoala din Kazan, soldat cu nouă victime, între care şapte copii, are 19 ani. Pe lângă victimele lăsate fără viață, el a rănit încă 20 de persoane. Ilinaza Galyaviev a fost retinut la scurt timp dupa comiterea atacului.

„M-am crezut Dumnezeu. Pur si simplu am consientizat asta, iar vara in mine s-a trezit un monstru si am inceput sa-i urasc pe toti. Eu mereu i-am urat pe toti. Nu incercati sa-mi asociati vreo prostie psihologica. Nimeni nu mi-a zis, singur am constientizat, acum doua luni, ca sunt Dumnezeu. Initial i-am spus mamei despre acest lucru. Eu mama nu am, ea nu-mi este mama. Nu am parinti, va urasc pe toti. Nu am mama, am renuntat la toti. Femeia care m-a nascut nu-mi este mama”, le-a spus adolescentul anchetatorilor.

Tânărul a absolvit acum patru ani școala în care a comis atacul. Pe canalul sau de Telegram, cu cateva ore inainte de a comite atacul armat, adolescentul a scris ca intentioneaza sa „atace un numar mare de deseuri bio”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro