O pisică de mare de dimensiuni impresionante a fost filmată în apropierea țărmului, pe coasta de sud a Australiei, la Apollo Bay. Pisica de mare este un pește cu formă rotunjită, cu un spin veninos în coadă, cu care se apără. În general, este o prezență discretă, preferând să se camufleze în mâl sau nisip, schimbându-și culoarea pentru un camuflaj perfect.

Lungimea corpului poate ajunge până la 4,3m iar greutatea corporală până la 340 kg. Țepii veninoși ai pisicii de mare sunt dispuși pe coada sa lungă, ce se aseamănă cu un bici. Dacă este deranjată, începe să lovească în jur cu coada și țepii ei intră în acțiune.

Această coadă reprezintă o armă de temut, cu care se crede că animalul a produs răni grave înotătorilor nebănuitori, provocându-le uneori chiar moartea. Una dintre victimele pisicii de mare este cunoscutul Steve Irwin, supranumit Crocodile Hunter, acesta fiind ucis de veninul unei pisici de mare, care l-a înțepat cu coada în inimă.

Lungimea țepilor diferă, la unele specii putând atinge chiar și 42 cm. Acești țepi înfricoșători prezintă o renură ventrală, iar în interior este dispus țesutul responsabil de producerea veninului.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro