O măsură fără precedent tocmai a fost luată în Serbia. 25 de euro sunt oferiți persoanelor care se vaccinează. Noutatea vine după ce în anumite state din SUA se aplică aceeași metodă, de a oferi bani celor care se vaccinează.

În Serbia, potrivit ultimelor informații, toți cei care se vor vaccina anti-COVID în luna Mai vor primi suma de 25 de euro din partea Guvernului.

„Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, potrrivit Euractiv.

Astfel, toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până la data de 31 mai, vor primi suma de 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor.

22% din populaţia de 7 milioane de locuitori a Serbiei a primit ambele doze de vaccin, până în acest moment.

Măsura Guvernului vine în contextul în care a fost stabilit deja un obiectiv pentru luna Mai, în privința vaccinării.

Președintele Serbiei speră ca până la finalul lunii Mai cel puţin 55% dintre cetăţenii sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia.

În Serbia sunt utilizate vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V și cel chinezesc Sinopharm.

SUA oferă persoanelor care se vaccinează bere gratis și bani.

În România, premierul Florin Câțu a anunțat acum câteva ore mai multe beneficii pregătite pentru persoanele vaccinate:

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro