Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a făcut un nou anunț oficial astăzi. S-au modificat scenariile, cel galben și cel roșu devenit practic un singur scenariu.

Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie.

Astfel, scenariile galben și rosu au fost comasate și au devenit un singur scenariu, devenit generic „scenariul doi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


 
Declarațiile făcute de Cîmpeanu la PRO TV:
  • „În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. La ora la care vorbim (29 aprilie - n.r.), sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică.
  • În scenariul 2 - azi sunt 1450 localități în scenariul 2 - rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuție localitățile în carantină.
  • În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale.
  • Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.
  • Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.
  • Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate - rata de infectare peste 1 la mie”.
La întoarcerea la școală „nu se cere testare epidemiologică”, dar trebuie respectate măsurile, a mai spus acesta.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro