Sorin Câmpeanu a anunțat mai multe schimbări astăzi, în direct, la Antena 3. Ministrul Educației a aformat că elevii au dreptate, sunt mult prea multe teme pentru acasă și prea multe manuale!

"Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a spus ministrul.

Ministrul Educației a sfătuit cadrele didactice să renunțe la volumul mare de teme date elevilor. Câmpeanu a susținut că elevii și părinții au perfectă dreptate când se plâng de volumul temelor primite din partea profesorilor, iar modul de lucru trebuie schimbat, astfel încât treptat să se renunțe la temele pentru acasă.

"Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de când va scădea greutatea ghiozdanelor, ministrul a spus că acesta este un proces de durată.

"Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani", a precizat Cîmpeanu.

El a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Astfel, în doi trei ani nu vor mai exista manuale clasice.

Ministrul Educației
a anunțat de asemenea că este foarte posibil ca în 2 ani să se treacă la anul școlar cu trimestre;

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro